Как да си направите онлайн магазин сами

Публикувано на: 17.08.2023

Случвало ли ви се е да се натъкнете на онлайн магазин и да си кажете: "Искам уебсайт или още по-добре - магазин за недвижими имоти?" Случвало ли ви се е да развивате собствен бизнес, но да не разполагате с пари за офис или инвентар? Знаете ли, че днес е по-лесно да предлагате онлайн продукти, които са произведени от вас, отколкото да продавате стоки, които сте поръчали онлайн, изпратени ви от Китай? Знаете ли колко лесно е да бъдете свой собствен предприемач в областта на електронната търговия?

Може ли да има напълно безплатно решение за онлайн магазини?

Отговорът на този въпрос е "Да". С напредването на технологиите онлайн магазините могат да създадат продукт за всеки. Ако имате идея какво искате да продавате и кое ще е успешно, време е да стартирате свой собствен онлайн магазин.

От какво се нуждаете технологично, за да стартираме онлайн магазина?

Името на домейна на уебсайта ви е уникалното име на вашия бизнес, а хостингът е мястото, където се съхраняват файловете на уебсайта ви. В България е обичайно имената на уебсайтове да се изписват с латински букви, а името на домейна - с кирилица. Ето защо е важно уеб адресът ви да не включва никакви символи на кирилица. Например, ако продавате шампоани, уеб адресът трябва да бъде shampoos.bg.

Хостинг фирма и цени

Имате възможност да си регистрирате както домейна, така и имейлите, а също и хостинга без пари като единственото, което трябва да направите е да потърсите в интернет такава услуга, която безплатен хостинг. Няма да ви отнеме много време, а това което после трябва е да си направите успешна регистрация на определения сайт и да откриете свой уникален домейн или субдомейн.

Платформа за управление на съдържанието

Сега е ред на по-приятна и много лесна стъпка - да харесате мобилна платформа за управление на съдържанието. Трябва си си изберете как искате да изглежда вашия сайт - без графични сложнотии и да бъде по-лесен за конструиране.

WordPress и WooCommerce

WordPress е една от най-добрите и най-популярни платформи с отворен код в света. Ако решите да стартирате онлайн магазин с WordPress, ще искате да го инсталирате възможно най-бързо. WooCommerce е водещата приставка за електронна търговия за WordPress, която се използва от над 40% от всички магазини в WordPress. Това е чудесна платформа за стартиране на онлайн магазин.

Приставката WooCommerce

WooCommerce е плъгин за WordPress, който ви предоставя всичко необходимо за стартиране и управление на онлайн бизнес за електронна търговия веднага след изваждането му от кутията. Можете да изтеглите WooCommerce от сайта WordPress.org или от директорията за плъгини на WordPress. Процесът на инсталиране на WooCommerce е прост и лесен за разбиране. Той дори ви дава възможност да персонализирате собствената си марка с персонализирани цветове, лога и шрифтове. Започнете да продавате само с няколко прости стъпки.

Свързани публикации